Spørsmålet når du spiller i rebuy turneringer er om du bør kjøpe deg inn igjen – og om hvor ofte du eventuelt bør kjøpe deg inn.

Men først hva betyr re-buy? I spesielle poker turneringer kan spillerene kjøpe seg inn i turneringen igjen om du er uheldig å taper alle chipsene dine. Du må ikke nødvendigvis ha tapt alle chipsene dine for å kjøpe flere. Om du bare vil øke chip stacken din kan du gjøre det ved en re-buy.

Den positive siden ved re-buy turneringer er potten som hele tiden øker ettersom spillerene kjøper seg inn igjen. Om du er god nok til å slippe å kjøpe deg inn igjen bør du ikke være redd for de andre spillerene som konstant kjøper seg inn i turneringen igjen. Du er allerede god nok til å holde deg i teten, så sjansene er store for at du skal klare å holde deg på topp gjennom hele turneringen.

Du finner re-buy turneringer i type ‘single’, ‘limited’ og ‘unlimited’. På single turneringer kan du bare kjøpe deg inn en gang, på limited er det en tids eller antall grense på hvor mange ganger du kan kjøpe deg inn. På unlimited turneringer kan du kjøpe deg inn igjen hvor mange ganger du vil.

Når du vurderer om det er verdt å kjøpe seg inn igjen bør du tenke over:

1. Kvaliteten på motstanderen
Er/var du blandt de beste i turneringen? Var det åpenbart at motstanderen burde ha ryket ut lenge før deg? Om det et tilfelle bør du absolutt kjøpe deg inn igjen for å ta opp kampen. Men om du føler at du fortjente å ryke ut fordi de andre var bedre enn deg er det kanskje best å heller prøve seg på en annen turnering.

2. Var det uflaks at du ble slått ut?
Ble du slått ut av turneringen kun på grunn av dårlig flaks? Spillte du kortene din riktig, men ble slått ut av den sur ‘bad-beat’? Da er det kanskje greit å kjøpe seg inn igjen siden du egentlig ikke burde vært ute av poker turneringen.

3. Er du langt ifra motstanderene?
Om du får 100 nye chips ved re-buy, vil det hjelpe deg eller har motstanderene alt for mye chips for at du i det hele tatt har en sjanse til å vinne? Om du har veldig lite chips i forhold til motstanderene vil de trolig bare blinde deg ut ved å høyne deg hele tiden til du ikke har mer chips igjen. I det tilfelle kan det være lurt å ikke kjøpe seg inn igjen.

4. Vil du fortsette i spillet?
Tenk deg godt om før du eventuelt kjøper deg inn i spillet igjen. Føler du at du klarer mentalt å komme tilbake igjen etter å ha bli slått ut flere ganger? Føler du deg nedfor eller sint? Kanskje du bør prøve igjen en annen gang i stedet? Tenk deg godt om før du fortsetter.

Siden spillerene ofte kan kjøpe seg inn igjen hvor mange ganger de vil, vil det nok være en del bløffing i starten av turneringen og du vil nok møte en del flere ‘all-in’ en du er vant til. Dette tar vekk hele poenget og spenningen rundt all-in, men gir deg sjansen til å få en skikkelig chip boost.

Mange spillere kan også spille veldig roligt for å prøve å bli lengere i turneringen, å bare spille sterke hender. Om du gjør dette må du passe på så du ikke blir blindet ut ettersom blindsene øker etterhvert. Mitt råd er å spiller aggressivt i starten av slike turneringer. Du er nødt til å ha en fin chip stack for å overleve videre i turneringen.

Hovedsakelig når du vurderer re-buy må du tenke om det er verdt det og om det faktisk vil hjelpe deg mot toppen i turneringen eller om du bare kaster pengene dine ut av vinduet.